AKTUÁLNĚ: Statisícové škody, desítky vykradených aut! Muž si po celé republice vyhlížel auta s odloženými věcmi
Tomáš Gerstner, vrchní komisař Územního odboru Policie ČR Chomutov, odpovídá novinářům na dotazy při tiskové konferenci. Foto: Oldřich Hájek
Most

Ústecký kraj – Chomutovští policisté zadrželi a obvinili muže, který podle nich od letošního dubna do začátku července vykradl 57 motorových vozidel. Bral vše a všude, kam přijel. Jeho dopadení oznámili ve středu dopoledne na tiskové konferenci.

Případem se zabývali kriminalisté z Chomutova s kriminalisty napříč celou republikou. Muže z Prahy, který přechodně bydlel se svojí partnerkou v Mostě, zadrželi 6. července v Lounech. Podle jejich zjištění vykradl nejvíc vozidel v Chomutově, ale také v Litoměřicích, Ústí nad Labem, Lounech, v Karlových Varech, Kladně, Rakovníku, ale i na Moravě. Prověřují také podezření, že za stejnou trestnou činností jezdil i do sousedního Německa.

Když vyrazil na výpravu, vyhlédl si automobil, ve kterém byly viditelně uloženy věci, které by se daly zpeněžit. Bral batohy, platební karty, notebooky, oděvy i kočárek. Na denní době mu nezáleželo. Do aut se dostával za použití hrubého násilí. „Většinu věcí pachatel prodával, malá část byla zadržena. Peníze používal pro obživu svoji i své partnerky, neboť nepracovali. Za utržené peníze si kupovali i drogy,“ uvádí Tomáš Gerstner, vrchní komisař Územního odboru Policie ČR Chomutov.

Škoda, kterou způsobil, je značná, zatím dosáhla 872 tisíc korun. Přes půl milionu činí hodnota ukradených věcí, přes tři sta tisíc korun jsou škody na poničených autech.

Policisté muži sdělili obvinění 9. července, o den později na něj byla uvalena vazba. S policisty spolupracoval. Jakou roli hrála v případu jeho partnerka, kriminalisté dále prověřují. Na loupežné výpravy ale podle jejich zjištění jezdil sám.

Je možné, že případů má již 17krát trestaný muž na svědomí více. To se dále prověřuje.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru