Muž se procházel po mosteckém nádraží se sekerou! Naměřili mu 3,5 promile a našli u něj další dva nože
Strážníci zajistili cestujícího, který ohrožoval ostrahu nádraží ČD sekerou. Naměřili mu 3,5 promile. Foto: MP Most
Most

Most - Na tísňovou linku Městské policie Most 156 oznámil v ranních hodinách pracovník ostrahy nádraží ČD, že se na nástupišti pohybuje podnapilý muž, který obtěžuje cestující a je ozbrojený sekerou.

K události byla vyslána motohlídka strážníků, která se na místě spojila s oznamovatelem. Ten uvedl, že v budově ČD byl podnapilý muž, obtěžoval cestující a v nádražní hale rozbil skleněnou láhev od alkoholu. Následně podle oznamovatele odešel na třetí nástupiště, kde opět obtěžoval cestující. "Když ho pracovník ostrahy vyzval, aby opustil prostory nádraží, muž začal být agresivní, vulgárně nadával a vyhrožoval fyzickým napadením, přičemž vytáhl sekeru a mával s ní kolem sebe. V době incidentu bylo na nástupišti velké množství cestujících," uvedla Veronika Loucká z mostecké městské policie.

Strážníci uvedeného muže okamžitě zajistili ve vlaku, kde ho opakovaně vyzvali zákonnou výzvou, aby opustil vlak a vydal zbraň nebo použijí donucovací prostředky. "Na výzvu muž nereagoval, a proto použili strážníci donucovací prostředky a muže vyvedli z vlaku. Vzhledem k důvodnému podezření, že je muž ozbrojen, provedli strážníci bezpečnostní prohlídku, při které nalezli sekeru a dva výsuvné lámací nože," dodala Veronika Loucká.

Operační pracovník městské policie přivolal hlídku Policie ČR, která na místě provedla u podezřelého orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v krvi s výsledkem 3,59 promile alkoholu. Po prohlídce u lékaře si podezřelého se všemi poznatky převzali policisté Policie ČR.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru