Muž střílel v ulicích Mostu! Strážníci městské policie ho odzbrojili
Muž střílel v ulicích Mostu. Strážníci ho odzbrojili. Foto: MP Most
Most

Most - Na tísňovou linku Městské policie Most 156 oznámil ve večerních hodinách oznamovatel, že v ulici J. Fučíka někdo střílí ze střelné zbraně. K události byla vyslána motohlídka strážníků, kteří po vystoupení z vozidla uslyšeli další výstřel.

Na místě se spojili s oznamovatelem, který hlídce předal popis podezřelého. Strážníci vybavení balistickou ochranou provedli kontrolu oblasti, ze které slyšeli výstřely, a uviděli muže odpovídajícího popisu. Následně muže vyzvali zákonnou výzvou, aby se zastavil a vydal zbraň. "Ten napodruhé výzvu zastavit se uposlechnul a sdělil, že žádnou zbraň nemá. Vzhledem k důvodnému podezření, že je muž ozbrojen, provedli strážníci bezpečnostní prohlídku, při které nalezli zbraň v kapse bundy. Následně agresivní muž zaútočil na jednoho ze strážníků, a proto byli nuceni použít donucovací prostředky," uvedla Veronika Loucká z Městské policie Most.

Strážníci muže, který stále kladl aktivní odpor, s pomocí posil, které mezitím na místo dorazily, znehybnili a přiložili mu pouta.

Operační pracovník městské policie se spojil s operačním střediskem Policie ČR a na místo byla vyslána hlídka policistů, kteří provedli u podezřelého orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v krvi s výsledkem 1,77 promile alkoholu.

Po prohlídce u lékaře, která se provádí vždy po použití donucovacích prostředků, si podezřelého se všemi poznatky a kontakty na svědky převzali policisté Policie ČR.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru