Při nehodách na Mostecku zemřely tři osoby. Nejvíc nehod bylo ve čtvrtek a v pátek
Vážná nehoda se stala v únoru nad Havraní. Foto: archiv e-mostecko.cz
Most

Most - Policisté na Mostecku zveřejnili statistiku nehodovosti v regionu od začátku letošního roku do září. V této době na Mostecku došlo k 932 dopravním nehodám. V porovnání s rokem 2018 je to o šest nehod více.

"Letošní rok byl poznamenán na rozdíl od loňského roku tragickými nehodami, při kterých zemřeli tři lidé," uvedla mluvčí policistů Ludmila Světláková. Těžké zranění policisté neevidují, 133 osob skončilo s lehkým zraněním.

Hmotná škoda způsobená při kolizích byla vyčíslena na 35 milionů korun. Celkem 218 nehod se stalo na silnicích I. třídy, 45 na silnicích II. třídy, v obci došlo k 645 střetům. Nejčastější příčinou bouraček byl nesprávný způsob jízdy, překročení povolené rychlosti a následovalo nedání přednosti v jízdě.

Policisté k nehodám vyjížděli nejčastěji ve čtvrtek a pátek, nejméně řidiči bourali o víkendech. K nejvyššímu počtu kolizí v dopravě došlo mezi 14. – 16. hodinou, nejklidnější doba z hlediska nehodovosti byl čas mezi 02. a 04. hodinou.

Alkohol u viníka nehod byl zjištěn ve 21 případech, 12 osob mělo v dechu 1,5 promile a více. Drogy u viníků nehod nebyly zjištěny. Nejvyšší počet nehod byl zaznamenán v dubnu a květnu, nejméně nehod policie evidovala v srpnu a únoru.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru