Mladík vybíral u bankomatů peníze s cizí kartou. Našel k ní i to nejdůležitější
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Mostečtí kriminalisté odhalili díky místní a osobní znalosti totožnost muže, který měl vybírat u bankomatů peníze s cizí platební kartou.

Muž ve věku 22 let z Mostu měl najít kabelku jedné ženy. V ní měla poškozená svoje osobní doklady, finanční hotovost, mobilní telefon a platební kartu. Bohužel v ní měla na papírku napsaný i PIN k platební kartě.

"Toho nepoctivý nálezce ihned využil a v Mostě zamířil ve čtyřech případech k bankomatům, kde vybíral peníze. Někdy neuspěl, jindy se mu výběr hotovosti podařil. Celkem měl vyinkasovat 19 500 korun," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Poškozené tak způsobil celkovou škodu ve výši 27 tisíc korun. Policie věci nezajistila, muž údajně vše kromě platební karty zahodil. Získané peníze hned utratil. "Vyšetřovatel nyní Mostečana obvinil z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Obviněný je stíhán na svobodě," dodala tisková mluvčí Policie ČR.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru