Boj s koronavirem na Mostecku: Dopravní podnik desinfikuje zastávky
Mytí tramvajové zastávky. Foto: DPmML
Most

Most - Cestování hromadnými dopravními prostředky je v tuto dobu jednou z nejrizikovějších činností, při které hrozí, že se mezi ostatními lidmi setkáte s člověkem s nákazou virem SARS-CoV-2, který způsobuje nemoc covid-19.

Nutné je proto bezpodmínečné dodržování všech nařízení, zejména nošení roušek či respirátorů a dodržování odstupu od ostatních cestujících. Dopravní podnik navíc pravidelně z preventivních důvodů myje a desinfikuje zastávky v Mostě a Litvínově.

Vozidla jsou také dezinfikována certifikovanými vysokoalkoholovými dezinfekčními prostředky a jsou čištěna generátory ozónu.

Základní preventivní opatření a doporučení:

  • často a důkladně si myjte ruce
  • snižte přenos kapénkové infekce – kašlete/kýchejte do kapesníků, do šály, do rukávů
  • vyhněte se kontaktu s osobami s kašlem a horečkou
  • doporučujeme, aby cestující zamezili blízkému kontaktu s ostatními cestujícími, tzn. aby dodržovali rozestupy mezi sebou
  • žádáme cestující, aby pro platby jízdného využili mincovní automaty, čipové karty a předprodeje
  • žádáme cestující, aby pro nástup/výstup využili ostatní dveře vozidla, nikoli přední dveře
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru