Opilec se sápal na řidiče autobusu MHD, když ho požádal, aby si ve voze nasadil roušku
Podnapilý muž vulgárně napadal řidiče MHD, když ho požádal, aby si nasadil roušku. Foto: MP Most
Most

Most - Na linku 156 mostecké městské policie požádal o výjezd strážníků řidič autobusu MHD, kterého ohrožoval zřejmě podnapilý cestující.

Po přijetí oznámení byla na místo vyslána motohlídka strážníků. Ti zajistili v autobuse muže, který pěstmi bouchal do ochranného plexiskla u řidiče a křičel na něj. Strážníci vyzvali muže, aby zanechal protiprávního jednání a opustil autobus, muž však na výzvu nereagoval.

"Strážníci proto muže okamžitě vyvedli z autobusu do prostoru zastávky, a protože se jeho agresivita stupňovala, strážníci podezřelého svedli na zem a přiložili mu pouta. Svědkové k události uvedli, že podezřelý muž byl agresivní poté, co ho řidič upozornil, aby si nasadil roušku," uvedla mluvčí strážníků Veronika Loucká.

Podezřelý podle svědků rukama bouchal do ochranného plexiskla u řidiče, snažil se dostat do prostoru řidiče a pravděpodobně ho chtěl fyzicky napadnout. Po celou dobu muž nadával a řidiče vulgárně napadal. "Vzhledem k tomu, že jednání podezřelého vykazovalo znaky přestupku, kdy neměl řádně zakryté dýchací cesty ve voze MHD, a dále vykazovalo znaky přestupku proti veřejnému pořádku, kdy podezřelý neuposlechl výzvy zakročujícího strážníka při výkonu jeho pravomoci, věc byla postoupena k dořešení na Odbor správních činností Magistrátu města Mostu," dodala Loucká.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru