UPOZORNĚNÍ: Využijte k návštěvě hřbitova nejbližší dny. Důvodem je snížení rizika nákazy
Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko - Přestože vládní opatření omezují pohyb lidí, hřbitovy zůstanou i během nouzového stavu otevřené. Město Most však doporučuje jejich návštěvu u příležitosti Památky zesnulých nenechávat až na vytížený „dušičkový“ víkend, aby se návštěvnost rozložila a koncentrace lidí v těchto místech snížila.

„Prosíme veřejnost, aby si letos k návštěvě hřbitovů v rámci Dušiček vybrala i jiné dny než ty obvyklé. Každá větší koncentrace lidí na jednom místě významně zvyšuje riziko přenosu onemocnění covid-19,“ požádal primátor města Mostu Jan Paparega.

Městské hřbitovy budou mít prodlouženou provozní dobu

Na všech třech městských hřbitovech v Mostě bude v období Památky zesnulých prodloužena do 6. listopadu provozní doba. Otevřeno zde bude denně od 8 do 20 hodin. Zvýšený dohled zde bude v následujících dnech provádět Městská policie Most, která bude kontrolovat dodržování nařízených bezpečnostních opatření. „Všichni tak budou mít dostatek času, aby svým blízkým přišli zapálit svíčku nebo položit květinu. Zároveň žádáme návštěvníky, aby dodržovali na hřbitovech všechna důležitá epidemiologická opatření. Především, aby se na hřbitovech pohybovali s nasazenými rouškami a v doporučených rozestupech,“ upozornil primátor. Je povoleno pobývat na veřejně přístupných místech nejvýše v počtu dvou osob s výjimkou členů domácnosti.

Počítejte se svátečními řidiči

Na některé rizika spojená s Dušičkami upozorňují i policisté. "Apelujeme na řidiče, aby dodržovali pravidla, dbali opatrnosti a ohleduplnosti vůči ostatním účastníkům silničního provozu. Jako každoročně se očekává zvýšený provoz na silnicích, kam vyjíždějí i tzv. sváteční řidiči. Lze již také očekávat zhoršené klimatické podmínky. V této souvislosti by měli být opatrní také chodci a měli by dbát na svoji bezpečnost," říká mluvčí policistů Alena Bartošová.

"Také upozorňujeme na ochranu svého majetku: AUTO NENÍ TREZOR! Při odchodu od vozidla zkontrolujte uzavření oken, uzavření zavazadlového prostoru a všech dveří vozidla. Nenechávejte bez dozoru žádné odložené věci, a to nejen ve voze. Opatrní buďte i na své osobní věci (např. při úpravě hrobu)," dodala mluvčí policie.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru