Město Most získalo dezinfekce a roušky za téměř 320 tisíc korun. Poputují na speciální zdravotní služby
Primátor města Mostu Jan Paparega přebírá 1 050 litrů dezinfekce. Foto: město Most
Most

Most - Současná epidemie onemocnění covid-19 ukazuje, že snaha vzájemně si pomáhat ze společnosti nevymizela. Díky charitativnímu projektu Konto naše srdce HC VERVA Litvínov a Diahelp - svaz diabetiků z.s., s propojením partnerů, skupině Unipetrol, společnosti Zopas s. r. o. - Máme rádi vlasy a Schubert CZ, spol. s. r. o. se podařilo městu Most získat na speciální zdravotní služby dezinfekce, dezinfekční gely na ruce a jednorázové roušky v celkové hodnotě 320 tisíc Kč. Díky tomuto daru nemusí být nikterak omezena péče a poskytované sociální služby pro 19 organizací, které zajišťují sociální či zdravotní služby osobám se zdravotním postižením či seniorům v rámci koordinační skupiny č. 1 komunitního plánu města Mostu.

Asi nejvýznamnější je tato materiální pomoc pro menší poskytovatele služeb, kteří mají v této náročné době situaci o to těžší, protože provozují především klubovou a aktivizační činnost, pečovatelskou službu, či rehabilitaci uživatelů služeb, nečerpají národní zdroje pro sanaci zvýšených nákladů a v rozpočtu tedy neměly ani vyčleněnou částku na desinfekční a ochranné prostředky, které nyní ve velké míře potřebují. Jde o praktický efekt a důkaz funkčních procesů komunitního plánování, kde je vedle strategického plánování a realizace služeb pro občany města Mostu schopna skupina 19 poskytovatelů si vzájemně pomáhat i v situacích, kdy je to skutečně v praxi třeba. Mezi těmi, co pomoc obdrží jsou na straně jedné malé společnosti, jako je např. KRUH POMOCI, o. p. s., AMA-SOP, na straně druhé také např. Hospic, HEWER či Sestřičky, s. r. o.

„Díky výrobě dezinfekce v Unipetrol výzkumně vzdělávacím centru jsme společně s hasiči skupiny Unipetrol a Nadací Unipetrol rozvezli školám, úřadům, nemocnicím a dalším institucím v Praze, Ústeckém a Středočeském kraji již 34 637 litrů tekutiny. Z toho jsme aktuálně předali tisíc litrů městu Most, které je bude distribuovat 19 lokálním neziskovým organizacím. Tuto akci zorganizovalo Konto našeho srdce litvínovských hokejistů společně s partnery, kteří dodali roušky a dezinfekční gely,“ uvádí Katarzyna Woś, místopředsedkyně představenstva skupiny Unipetrol a předsedkyně správní rady Nadace Unipetrol.

„Je důležité, že jsou lidé ochotní si vzájemně pomáhat a pomáhají tam, kde je potřebují. Děkuji všem, kteří se do této pomoci zapojili, ať už se jedná o firmy, pracovníky magistrátu nebo příspěvkových organizací města. Vážíme si každé nabídky pomoci, kterou v této nelehké situaci obdržíme,“ říká primátor města Mostu Jan Paparega.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru