Nevyřáděné děti ničí v ulicích věci, na Šibeníku kdosi polámal nové stromy
Následky řádění vandalů v Mostě. Foto: město Most a e-deniky.cz
Most

Most - Chybí dětem a mládeži školní výuka, kroužky, sportovní aktivity? Vylévají si přebytečnou energii na nevinné zeleni a věcech, které v ulicích najdou? Dost možná. Svědčí o tom případy z minulých dní na Mostecku.

Vandalové opět řádili v parku Šibeník v Mostě. Jejich pozornosti tentokrát neunikla nová výsadba mladých stromků a dva z nich zlomili. Na jaře letošního roku bude zničená zeleň opět doplněna, informovalo město Most.

O den později se u tržnice za Rozkvětem odehrávala jiná scéna. Dvojice kluků demolovala pravděpodobně kus nábytku, který nalezla kdesi na ulici. Pozůstatky něčeho, co připomínalo kovovou židli, mlátili o zeď terasy na tržnici s snažili se rozcupovat ji na kousky. Zbytky nechali ležet na trávě.

Ale nejde jen o Most a o děti. S případem vandalismu se v posledních dnech setkali i v sousedním Litvínově.

Že nemá žádnou úctu k soukromému majetku, prokázal poberta, který rozbil skleněné výplně kryté předzahrádky u restaurace Loučky. Na místo se vydali nejen strážníci, ale i Policie ČR, která zde byla nejen kvůli sepsání škod do hlášení pro pojišťovnu. Nadále se bude tomuto případu vandalismu věnovat právě policisté.

Opilý výtržník si chladil žáhu na autech i popelnicích

Na muže, který kopal do popelnic i zaparkovaných vozů u litvínovské městské knihovny, upozornila strážníky majitelka jednoho z vozů. Strážníkům také řekla, kterým směrem se muž vydal dále. Na agresivního muže narazili strážníci za jedním z domů ve Studentské ulici. Byl velmi hlučný, vulgární a agresivní. Na snahu strážníků zklidnit jej reagoval stupňovanou agresí, jednoho ze strážníků se pokoušel opakovaně udeřit. Proto jej strážníci zpacifikovali a nasadili mu pouta. Další strážníci mezitím zkontrolovali zaparkovaná vozidla, do kterých muž kopal.

Zjistili mimo jiné, že poničil vchodové dveře u domu, do kterého se snažil dostat za svým kamarádem. Strážníci agresora převezli na služebnu Policie ČR, kde mu dali dýchnout. Tester naměřil 2,53 promile alkoholu v krvi.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru