Opilec se zase dostal do křížku se zákonem: Kradl na nádraží, okradl seniora a vloupal se i do bytu
Ilustrační foto
Most

Most - Policisté mosteckého obvodního oddělení objasnili tři krádeže, kterých se měl dopustit policii dobře známý 56letý muž z Mostu. Krást měl na nádraží a také na ulici.

Mostečan v budově Českých drah v jednom obchodě využil nestřeženého okamžiku a z prodejního pultu měl odcizit volně odložený mobilní telefon v hodnotě 36 tisíc korun. Poškozený měl štěstí, policie totiž po muži pátrala ihned po oznámení a zadržela ho po chvíli nedaleko místa činu. Muž měl odcizený telefon u sebe. Po zadržení skončil v policejní cele, v dechu měl přes dvě promile alkoholu.

Jindy též v hale mosteckého nádraží si všiml otevřených dveří do kanceláře ostrahy a ze stolu měl vzít mobilní telefon. Ten následně prodal jinému a i tento telefon policisté zajistili.

Třetí krádeže se měl obviněný dopustit poblíž nádraží na ulici. Tento měsíc tam oslovil v odpolední době seniora, který šel nakupovat. Podnikavec se mu dokonce představil ale jiným jménem a během hovoru mu nabízel k prodeji cigarety a ponožky s tím, že věci má v autě. Senior jeho nabídku odmítl, obviněný mu náhle sáhl do kapsy u oděvu a vytáhl z ní 800 korun. Následně se dal na útěk.

Krást měl i v cizím bytě koncem března v centru Mostu. V panelovém domě vyrazil dveře do bytové jednotky, jejíž majitel byl zrovna na nákupu. Z bytu měl odcizit různé věci, které si dal do kufru. Rámus v domě zaslechli svědci a ti přivolali policii. Hlídka podezřelého zadržela přímo před domem i s lupem. I tehdy měl v dechu alkohol. Tento případ byl řešen ve zkráceném přípravném řízení.

"Vyšetřovatel 56letého muže obvinil z přečinu krádeže, zadržel ho a státnímu zastupci podal podnět k návrhu na vazební stíhání. Muž byl ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Za tyto krádeže ho může soud potrestat v krajním případě až tříletým pobytem za mřížemi," dodává policejní mluvčí Ludmila Světláková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru