Jezero Most má první oběť! Smrt muže vyšetřuje kriminálka
Záchranná akce na jezeře Most. Foto: čtenář
Most

Most - Muž, který se v polovině měsíce topil na jezeře Most, i přes úspěšně provedenou resuscitaci následně zemřel. Vyplynulo to ze zjištění serveru e-mostecko.cz od důvěryhodného zdroje.

Muž se topil 14. srpna okolo půl desáté večer. Na pomoc mu spěchali lidé z hlavní pláže s paddleboardem. Nepodařilo se jej ale dostat na břeh, ale už ve vodě začala první pomoc. V té následně pokračovali přivolaní záchranáři. Tělo dostali na břeh hasiči s loďkou. "Záchranářům se podařilo obnovit životní funkce a osoba byla převezena do mostecké nemocnice," uvedl tehdy našemu serveru mluvčí záchranné služby Prokop Voleník. Muž ale později zemřel. Případem se nyní zabývá kriminální policie, která vyslýchá svědky záchranné akce.

Jde o první známou oběť jezera Most. Nejde ale o první oběť zatopených uhelných lomů v Mostě. Tragický případ se stal o prázdninách před třemi lety na Benediktu. Otec se tam tehdy snažil zachránit topícího se syna, sám ale při události zemřel. Chlapce se podařilo oživit.

O dva roky dříve, v létě 2016, se na Matyldě topilo dítě. Čtyřletého chlapečka se podařilo resuscitovat a skončil v nemocnici. Ale i on boj o svůj život prohrál.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru