Kdo dostane Cenu města Mostu? Známe tři jména i to, za co se lidé zasloužili
Město Most bude brzy znát nové nositele Ceny města Mostu, tentokrát za rok 2020. Ilustrační foto
Most

Most – Zastupitelé města Mostu budou na svém zasedání v úterý 21. září rozhodovat o udělení Ceny města Mostu za loňský rok. Radní jim doporučují jména tří osob.

Cenu města Mostu za loňský rok mají zastupitelé schvalovat Mgr. Daně Hodačové a Mgr. Svatopluku Matějkovi, sbormistrům pěveckého sboru Korálek při 11. ZŠ v Mostě, za vzornou dlouholetou reprezentaci města a regionu na koncertech doma i v zahraničí, za úspěšnou práci s dětmi školního věku, smysluplné, hodnotné naplnění jejich volného času a rozvoj jejich estetického vnímání, za rozvíjení domácí i zahraniční spolupráce a za mimořádný přínos pro sborový zpěv a rozvoj hudební výchovy.

Dále doporučují radní udělit Cenu města Mostu in memoriam Jaroslavu Tačnerovi, za zásluhy o rozvoj mosteckého tenisu a práci pro mládež a sport, vybudování kvalitního zázemí tenistům a za propojení vzdělání s vrcholovým sportem.

Cena města Mostu je především morálním oceněním udělovaným za výrazná umělecká, vědecká a jiná díla, mající vztah k městu Most, a za přínos k rozvoji města Mostu ve všech oblastech života. Cena města Mostu je udělována zpravidla jednotlivcům, právnickým osobám či kolektivům ve městě Most působícím, občanům, kteří se v Mostě narodili či část svého života žili, případně i dalším občanům, kteří se výrazným způsobem zasloužili o rozvoj a popularizaci města Mostu v České republice a zahraničí.

K Ceně města Mostu přísluší pamětní list a finanční odměna ve výši 25 tisíc korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru