Tragické období na našich silnicích! Během týdne zemřeli při nehodách tři lidé
Tragická nehoda dvou osobních automobilů a autobusu u obce Sýrovice na Žatecku. Foto: HZS Ústeckého kraje
Most

Ústecký kraj - V minulém týdnu došlo v Ústeckém kraji ke 211 dopravním nehodám a haváriím. Tři lidé byli usmrceni při nehodách na Děčínsku, Lounsku a Mostecku. Těžce zraněni byli 3 lidé a lehké zranění utrpělo 37 osob. Hmotná škoda byla odhadnuta na 10 123 000 korun.

Záchranné složky zasahovaly ve středu dopoledne u dopravní nehody dvou osobních automobilů a autobusu u obce Sýrovice na Žatecku. Při dopravní nehodě došlo ke zranění tří osob a úmrtí řidiče z osobního auta. O nehodě jsme psali zde.

 

K tragické dopravní nehodě motorkáře došlo ve čtvrtek odpoledne v České Kamenici - Lísce na Děčínsku. Motorkáře se podařilo na místě resuscitovat a byl letecky transportován v kritickém stavu do ústecké nemocnice, kde následkům nehody později podlehl.

Třetí tragická dopravní nehoda se stala ve čtvrtek veček na silnici I/15 u Korozluk na Mostecku. Motorkář tam nepřežil srážku s osobním autem (psali jsme zde).

 

Počet nehod v jednotlivých okresech:

  • Děčín – 37
  • Chomutov – 25
  • Litoměřice – 33
  • Louny – 33
  • Most – 15
  • Teplice - 27
  • Ústí nad Labem – 37
  • dálniční odd. – 4

"Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to v 90 případech. Ve 27 případech bylo příčinou nedání přednosti v jízdě, ve 26 případech nepřiměřená rychlost a v 7 případech nesprávné předjíždění. Pod vlivem alkoholu bylo 8 účastníků dopravních nehod," uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru