Chátrající dům v bývalých kasárnách změnil majitele! Mají tu vzniknout nadstandardní byty, ale ne pro každého
Ilustrační foto. Zdroj: Mostecké listy
Most

Most - Jeden z hlavních objektů v bývalých kasárnách, který po celá léta působil opuštěně a bez využití, změnil majitele. V době vrcholící jarní pandemie jej koupila Charita Most.

Zájmem charity je dům zrekonstruovat a připravit v něm nadstandardní příjemné bydlení pro seniory a lidi se zdravotním onemocněním. V domě se počítá i s možností poskytování pečovatelských služeb a zdravotnicko-ošetřovatelské péče. Objekt je součástí kulturní památky bývalých jezdeckých kasáren.

„Naší vizí je, aby se dům 1285 v ulici Československé armády stal prospěšným pro obyvatele Mostu a přispěl k dobré vizitce města. Neočekávejme, že se tak stane ze dne na den. Celá záležitost bude ještě několik málo let trvat. Samozřejmě naším zájmem je, aby to byly roky maximálně tři až čtyři. V současné době řešíme přívod elektřiny do domu, provizorní svod vody ze střechy, odčerpávání vody ze sklepů a je zpracovávaná projektová dokumentace. Přípravné práce probíhají tak, abychom mohli v roce 2022 začít dům rekonstruovat,“ sdělila Mosteckým listům ředitelka mostecké charity Eva Čenkovičová.

Charita Most má za sebou několik úspěšně zrealizovaných investičních záměrů. Například za pomoci evropských fondů úspěšně zrekonstruovala a nyní provozuje pro sociální služby v Mostě objekt v ulici Františka Malíka, nebytové prostory v ulici Petra Jilemnického v Mostě či v Litvínově Janově bývalou zvláštní školu a Centrum pro rodinu v tísni v Oseku. Sociální služby poskytuje nejen v Ústeckém kraji, ale i na několika místech Libereckého kraje.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru