Srovnání Mostecka: Kde je teď nejvíc nových případů covidu? Ve dvou obcích jsou všichni zdraví
Ilustrační foto
Most

Mostecko – Rekordní přírůstek nově prokázaných nákaz virem způsobujícím onemocnění covid-19 zaznamenalo Ministerstvo zdravotnictví v Ústeckém kraji. Za úterý přibylo 1602 případů, nejvíce od začátku epidemie. Na Mostecku jde o 116 nových případů. Je to například třikrát méně než na Litoměřicku.

Jak jsou na tom jednotlivá města a obce v okresu Most? Přinášíme výběr z některých veřejně dostupných údajů. Začneme velkými městy.

Za úterý přibylo v Mostě 72 nových případů. Z toho 8 nově nakažených je v rizikové věkové skupině nad 65 let. Správní obvod Most má proti covid-19 očkováno alespoň jednou dávkou celkem 56 % obyvatel.  

V Litvínově za úterý přibylo 19 nových případů (v pondělí 25), dva nakažení jsou v rizikové věkové skupině nad 65 let. Správní obvod Litvínov má očkováno alespoň jednou dávkou celkem 57 % obyvatel.

Na Meziboří za úterý přibyly dva nové případy a v rizikové kategorii nebyl žádný z nich. Horní Jiřetín vykázal zcela totožná čísla. V Lomu přibyl jeden nový případ, ani ten nepatří do rizikové kategorie starších obyvatel. Městečko Hora Svaté Kateřiny má rovněž jediný nový případ, ani ten nepatří do ohrožené skupiny.

A jak je na tom Mostecko s aktuálními celkovými počty nemocných?

V Mostě bylo k 22. listopadu celkem 844 osob prodělávajících onemocnění. V Litvínově 264 a na Meziboří 89. V Lomu se s nemocí vyrovnává dohromady 37 pacientů a v Hoře Svaté Kateřiny 12 lidí.

Po přepočtu na počet obyvatel jsou na tom nyní nejhůře Patokryje, kde je 11 nemocných. Pokud se jejich počet převede na 100 tisíc obyvatel, je zde incidence 2488 pacientů na 100 tisíc lidí. V Mostě je to pro srovnání polovina.

Na Mostecku jsou ale momentálně také dvě obce, kde není nemocný vůbec nikdo: Jde o Mariánské Radčice a Klíny.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru