Smutek v zooparku: Po Nerovi odešel další člen z oblíbené čtveřice, medvěd Míša
Medvědí samec Michal. Foto zdroj: zoopark Chomutov
Most

Chomutov - Smutnou zprávu oznámil včera na sociální síti facebook chomutovský zoopark. Medvěd Míša, který v zooparku prožil 25 let svého života, zemřel.

"V životě zoologických zahrad jsou chvíle radostné i chvíle chmurné. Zprávy veselé i zprávy smutné. Tahle je bohužel z té druhé kategorie. Ve věku 28 let se do medvědího nebe odebral náš samec Michal. Podobně jako jeho někdejšího parťáka Nera ho dohnaly stařecké neduhy, konkrétně chronické pohybové potíže. Vzhledem k jeho věku už byla prognóza na zlepšení stavu prakticky nulová, s těžkým srdcem jsme se ho proto rozhodli uspat. Bude nám chybět. Sbohem, Míšo!" informoval takto o bolestivé ztrátě zoopark své příznivce.

Medvěd Míša patřil do oblíbené čtveřice chomutovských medvědů, kterou v listopadu roku 2019 opustil jako první medvěd Nero. Nero žil v zooparku od roku 1997, přišel sem společně s Michalem. V zooparku už tak zůstávají jen samice Nora a Míša.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru