Čtveřice z Mostecka se pokusila ukrást koleje za půl milionu! Část jich už stihli rozřezat
Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko - Čtveřice mužů z Mostecka si převzala od policejní vyšetřovatelky sdělení obvinění ze spáchání trestných činů poškození cizí věci a pokus krádeže. Stíhaní ve věku 25, 28, 28 a 32 let se měli pokusit odcizit věc větší hodnoty.

Během měsíce února je v obci poblíž Mostu zlákaly dvě volně odložené kolejnice o délkách 200 a 160 metrů. "K místu, kde byl ocelový materiál položen, si měli obvinění přinést zapůjčenou svářečskou techniku. Pomocí autogenu měli část vyhlédnutých kolejnic nařezat na 40 kusů, každý o délce 5 metrů. Připravené železo nechali prozatímně ležet vedle opravované Švestkové dráhy. Než však stačili práci dokončit, policisté všechny osoby ztotožnili a vypátrali díky osobní znalosti," uvádí mluvčí policistů Václav Krieger.

Poškozením kovového materiálu způsobili jisté společnosti škodu ve výši 200 tisíc korun. Odcizením by vznikla půlmiliónová škoda. Muži by zřejmě museli vyvinout značné úsilí k odnosu nařezaných kusů, protože metr kolejnice váží 49 kilogramů. Vzhledem k hrozící větší škodě je zákonem stanovená trestní sazba až na pět let.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru