Letadla Canadair se vrací do boje s požárem! Lidé porušují zákaz koupání v jezeře Milada
Letoun Canadair z Itálie na jezeře Milada. Foto: Lucie Libešová
Most

Ústecký kraj – Tisíc hasičů téměř ze všech krajů naší republiky má v terénu Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje při boji s požárem v Národním parku České Švýcarsko. Leteckou podporu mají opět podpořit letouny Canadair z Itálie. Sbor to uvedl v pátek dopolene 5. srpna 2022 na svých stránkách.

„Ústecký kraj tam má přes 300 hasičů profesionálních i dobrovolných, ve štábu pracuje zhruba 20 příslušníků HZS Ústeckého kraje. Naši leteckou podporu by měly dnes posílit dva letouny Canadair z Itálie. Švédské letouny Air Tractor by se měly odpoledne vrátit do své vlasti,“ píší hasiči.

Až do odvolání platí zákaz koupání a plutí na jezeře Milada. Na jeho dodržování dohlíží říční policie. I přes nataženou pásku u břehu a upozornění se najdou hříšníci, kteří zákaz nedodržují. Příslušníci říční police pravidelně vyjíždějí k molům a vyhánějí je zpět na břeh.

0508 policie Milada

ŘÍČNÍ POLICIE OPAKOVANĚ ŘEŠÍ ZÁKAZ VSTUPU NA VODNÍ PLOCHU JEZERA MILADA. FOTO: PETR SOCHŮREK

0508 letoun Air Tractor

LETOUNY AIR TRACTOR SE VRACÍ DO ŠVÉDSKA. FOTO: PETR SOCHŮREK

{article Hasičům ve Hřensku stěžují práci vysoké teploty. Stále se objevují další ohniska požáru}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru