Senioři mohou vyhlásit turnaj v šoupané. Tak se říká holandské stolní hře
ROZBALOVÁNÍ DÁRKU BYLO NAPÍNAVÉ. FOTO: MĚSTO MOST
Most

Most – Dobré srdce a pochopení pro starší lidi projevili studenti maturitního ročníku (4. C) Střední školy diplomacie a veřejné správy v Mostě. Předali jim společenskou hru, která seniory motivuje k aktivitě po celém světě.

Navzdory zažitým představám o mezigeneračních problémech dostali nápad věnovat dar v hodnotě 5 tisíc korun seniorům z Domova pro seniory v ulici J. Wolkera v Mostě. Senioři byli velmi potěšeni, že na ně myslí mladá generace, a svůj dík a vděk vyjádřili jak verbálně, tak dlouhotrvajícím potleskem.

Studenti pořídili seniorům společenskou hru Holandský Billiard Dark. Jde o hru pro 2 hráče nebo týmy, jejichž úkolem je zahrát dřevěné kameny do bodově ohodnocených branek, proto se hře v Česku říká také šoupaná. Lze ji hrát v místnosti i venku. Stačí jen rovná podložka, kam se hra položí.

Dvě zástupkyně studentů společně s paní učitelkou jim dar předali 6. dubna ve společenské místnosti Domova pro seniory. Předání daru seniory velmi potěšilo, některým vehnalo i slzy do očí. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru