Na kradeném elektrokole se zloděj z Meziboří proháněl po Litvínově
ELEKTROKOLO. ILUSTRAČNÍ FOTO: E-DENÍKY.CZ
Most

Litvínov – Policejní vyšetřovatel zahájil stíhání 31letého muže z Meziboří za spáchání trestných činů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za několik skutků mu hrozí odnětí svobody na pět let maximálně.

V noci, kdy se leden přehoupl do února, měl obviněný v Litvínově nepozván vstoupit na pozemek cizího domu. Tam násilím vypáčil dveře zahradního domku, ze kterého odnesl dvě elektrokola za 80 tisíc korun. „Jedno z jízdních kol policisté zajistili poté, co se na něm projížděl po Litvínově," podotkl policejní mluvčí Václav Krieger.

Kriminalisté kladou muži za vinu také vloupačku, ke které došlo měsíc před tím. To měl obviněný v litvínovské ulici Ladova poškodit a vykrást zaparkovaný vůz. Od automobilu odešel s mobilním telefon a peněženkou, která obsahovala peníze s osobními doklady. Stíhaný zjistil, že se stal majitelem i cizí platební karty. Toho se snažil patřičně využít. Opakovaně se pokusil vybrat finance z bankomatu nebo s ní zaplatit. Odcizený platební prostředek se dokonce snažil zaregistrovat na webu sázkové společnosti. Všechny pokusy o navýšení obsahu vlastní peněženky byly ovšem neúspěšné.

Přesto těmito dvěma jednáními napáchal muž škodu téměř 130 tisíc korun. Před soudem mu nepřilepší skutečnost, že byl v minulosti už za majetkové delikty potrestán. Teď mu hrozí v případě uznání viny až pět let ve vězení," dodal policejní mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru