FOTO: Nová didaktická pomůcka zaměřená na nejrůznější rizika hrozící zejména dětem začne pomáhat záchranářům po celé republice
Foto: Policejní prezídium
Most

ČR - Nejen v karlovarském Světě záchranářů bude s prevencí od dnešního dne pomáhat nová didaktická pomůcka zaměřená na nejrůznější rizika hrozící zejména dětem. Policejní prezident včera spolu náměstkem hasičů ČR a zástupci Záchranného kruhu zahájil její distribuci do celé ČR.

Kolo štěstí je originální didaktická pomůcka vhodná pro soutěžní preventivně vzdělávací aktivity v rámci nejrůznějších akcí pro veřejnost, případně při práci s žáky ve školách. Obsahem je zaměřená na vzdělávání a prověření znalostí v oblastech rizikového chování, sociálně patologických jevů, kriminality a řešení rizikových situací.

Pomůcka je vyrobena z kvalitní dřevěné krabice se zámečkem, která obsahuje kolo štěstí pro losování a 200 ks tvrdých karet s úkoly a otázkami na nejrůznější oblasti rizik.

Princip práce s kolem štěstím:

Soutěžící zatočí kolem a dle toho, jaké mu padne na kole políčko, táhne příslušnou kartu s úkolem či otázkou. Po správném provedení či zodpovězení úkolu získává odměnu nebo bod.

Součástí je i metodika pro práci s pomůckou.

Projekt navazuje na pilotní velmi úspěšnou sérii Kola štěstí s tematikou bezpečnosti v dopravě. Je výsledkem společné práce Asociace Záchranný kruh a složek IZS včetně Policie České republiky za významného přispění Pojišťovny Kooperativa. Ta kromě participace na metodice jednotlivých úkolů zafinancovala výrobu této pomůcky a tím pádem je tedy možné jí bezplatně poskytnout do každého kraje ČR, respektive dát k dispozici každému ze 14 oddělení prevence, tak aby jí preventisté mohli využívat v rámci svých preventivně výchovných aktivit. Stejný počet dostanou k dispozici i preventisté krajů HZS ČR.

FOTO

2704kolo2

2704kolo3

2704kolo4

2704kolo5

Foto zdroj: Twitter Policie ČR

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru