Víte, co je to POL POINT? V Ústeckém kraji vznikne jejich síť, budou sloužit lidem a policistům
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Most

Ústecký kraj – Policejní sbory v Ústeckém kraji se dlouhodobě potýkají s personální nouzí. V aktuální situaci by mohla pomoci síť POL POINTů. POL POINT je zpravidla speciálně upravený kontejner umístěný na vhodném veřejném místě.

Ten poskytuje soukromé a bezpečné prostředí k podání jakéhokoliv oznámení a pro komunikaci s policií. Tato komunikace probíhá prostřednictvím videohovoru, s pověřenými strážníky na krajském ředitelství.

POL POINTy jsou bezobslužné bezpečné místnosti, které se otevírají na dálku, po zazvonění. Občan vstoupí a komunikuje pomocí videokonferenčního zařízení, které spouští automaticky a nevyžaduje ze strany občana žádnou akci. Oznamovatel může kontejner kdykoliv opustit, ale dokud je uvnitř, nikdo další se za ním nedostane. POL POINT mohou využít i policisté v terénu, například jako improvizované místo pro výslechy svědků i pachatelů. Videozáznam pořízený během jednání má přitom stejnou váhu, jako zápis ze služebny.

Zařízení POL POINT je dalším ze způsobů jak podat oznámení o trestném činu, nebo jak třeba doplnit již dříve podané oznámení. Velkou výhodou POL POINTů je, že zvyšují ochranu obětí trestných činů. Zejména těch zvláště zranitelných, jako jsou děti, staří nebo oběti znásilnění, týrání nebo třeba vyhrožování. Tyto místa totiž dávají prostor oznámit trestný čin mimo policejní stanici bez obav z reakce nebo přístupu policistů či beze strachu z odsouzení okolím. Ústecký kraj vyčlenil na vybudování sítě POL POINTů pro Policii ČR - Krajské ředitelství Policie Ústeckého kraje 1 000 000 korun. První POL POINTy by měly být umístěny na Chomutovsku a Děčínsku.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru