Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Ve středu se mostečtí policisté zabývali neobvyklým oznámením, které přišlo zprostředkovaně ze sousedního Německa. Tamní občan uvedl, že mu bylo odcizeno jízdní kolo, na kterém je modul GPS. Poloha na mapě poškozenému ukazovala město Most, Bělehradskou ulici.

Na místo se tedy vydali policisté hlídkové služby, kteří po odcizené věci pátrali. Na parkovišti si povšimli dvou vozidel Volkswagen s moldavskou registrační značkou. Za jeden z vozů byl připojen přívěs překrytý plachtou. Policisté nahlédli dovnitř a nestačili se divit.

„Ve vozíku bylo 15 různých rámů jízdních kol a z nich 30 demontovaných kol. Byla to směs jak silničních, tak horských, ale i elektrokol. Na jednom z rámů byl ještě neporušený ochranný zámek a uniformovaná hlídka pojala podezření, že náklad přívěsu je z nezákonné činnosti," popsal situaci policejní mluvčí Václav Krieger.

Pravda vyšla po chvíli najevo. Po provedené prověrce policisté zjistili, že výrobní čísla z tří rámů prochází v Německu jako hledaná. Proto existovalo důvodné podezření, že i ostatní nalezená kola jsou odcizena. V rámci přeshraniční spolupráce se sousední zemí požádal policejní orgán SRN o zajištění všech jízdních kol, aby mohli být zjištěni právoplatní majitelé.

 

Policisté našli odcizená kola v dodávce s moldavskou SPZ. Foto: čtenář

 

Ve dvou vozidlech bylo pět cizinců. Policisté zjistili jejich totožnost a převezli je k výslechu. Prý kola převáželi pro svého zaměstnavatele z Frankfurtu do Moldavska. A není to poprvé," doplnil mluvčí.

Policisté zajistili celý obsah přívěsného vozíku, tedy všech 15 rozebraných jízdních kol. Ta si pak i se všemi získanými informacemi převezmou němečtí kolegové, kteří budou celou věcí zabývat.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru