Měděná socha Zuzana zdobila zámecký park. Foto: FB města Postoloprty
Most

Postoloprty – První školní den, na začátku září, se na sociálních sítích Postoloprt objevila výzva, kdy město vyzývalo své občany, zda by pomohli najít odcizenou sochu s názvem Zuzana, která stála v zámeckém parku. Její osud je bohužel fatální. Policie již zná totožnost recidivisty, který sochu v hodnotě bezmála 1 milion korun rozřezal a postupně prodal ve sběrně druhotných surovin.

„Každý správný a uvědomělý občan zná naši krásnou, milovanou a oblíbenou Zuzanu, která léta odpočívala na piedestalu v zámecké zahradě. Bohužel se stalo něco, s čím málokdo počítal a co lze jen stěží nazvat lidským chováním. Zuzana byla odcizena! Pod pláštěm noci, snad z pouhé kratochvíle, snad z mladické nerozvážnosti, nebo dokonce s vidinou snadného zisku nám někdo Zuzanu unesl," informovaly Postoloprty na sociálních sítích, přičemž bylo stanoveno nálezné ve výši pěti tisíc korun.
 
Nakonec ale Postoloprtským naděje pohasly. „V srpnu došlo k odcizení měděné sochy ze zámeckého parku v Postoloprtech. Tehdy neznámý pachatel přelezl 3 metry vysokou zeď a sochu v životní velikosti naložil na káru a z místa odvezl. Následným šetřením policistů byl zloděj ztotožněn. Je jím 34letý cizinec, který má za sebou bohatou kriminální minulost a za krádeže již byl odsouzen," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová a dodala, že policejní komisař již muži sdělil obvinění z krádeže, kdy vzhledem k výši škody, mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru