Foto: SVS
Most

Ústecký kraj – Při společné kontrole Státní veterinární správy (SVS) a celní správy na dálnici D8 v Ústeckém kraji poblíž Petrovic bylo zachyceno v dodávce směřující do Německa více než 100 kg živočišných produktů neznámého původu navíc při nedodržení stanovené teploty. Vzhledem k uvedeným pochybením veterinární inspektoři na místě nařídili neškodnou likvidaci všech těchto produktů.


V nákladním prostoru vozidla se přepravovalo zhruba 110 kg potravin živočišného původu. Jednalo se o drůbeží díly, mořské plody, plněná střeva, masné výrobky balené v banánovém listu. Na přepravované potraviny nebyly předložený nabývací doklady. Část balených potravin nebyla žádným způsobem označena (drůbeží díly, plněná střeva, masné výrobky v banánovém listu). V jádru mražených mořských plodů byla naměřená teplota -0,3 °C (výrobcem stanoveno -18 °C), v drůbežích dílech pak +7,1°C. Potraviny směřovaly z pražské tržnice SAPA do obchodu v Drážďanech.

2510veterina3 54960

Foto: SVS


Potraviny neznámého původu i živočišné produkty, u nichž nebyly při přepravě či skladování dodrženy teploty, nelze považovat za bezpečné. Proto je veterinární inspektoři znehodnotili obarvením a nařídili jejích neškodné odstranění v asanačním podniku. S kontrolovaným subjektem povede SVS správní řízení za porušení zákona o potravinách. Za přestupek lze provozovateli uložit pokutu až do výše 1 milionu Kč.

2510veterina2 a6fe7

Foto: SVS

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru