Ilustrační foto. Zdroj: Policie ČR
Most

Mostecko - Policejní vyšetřovatel zahájil stíhání spolupachatelů, a to muže ve věku 50 let a 39leté ženy ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dvojice rozjela nelegální byznys, na který ovšem doplatila.

"Role byly jasně rozdělené. Muž drogu vyrobil, žena ji prodávala. Podle kriminalistů obviněný vyrobil ve třech případech nejméně 162 gramů pervitinu. Finální produkt určený k prodeji byl zhotoven v pronajatém domku v zahrádkářské kolonii za Mostem. Stíhaná metamfetamin následně distribuovala v celém mosteckém okrese," uvedl mluvčí Policie ČR Václav Krieger. Policisté ji viní z nejméně desítek jednotlivých prodejů, kdy zákazníci byli lidé z řad toxikomanů. Částky, které žena inkasovala za poskytnutí drogy, se pohybovaly od 500 do 2000 korun.

Kriminalisté z mosteckého TOXI týmu na tomto případu pracovali od počátku dubna roku.

Shromažďovali informace, kterých bylo nemalé množství, aby vše dotáhli do úspěšného konce.

Na začátku tohoto týdne provedli policisté na základě příkazů okresní soudu prohlídky v bytech u obou obviněných, v jejich vozidlech, ale i na pozemku již zmiňované zahrádky. Při tom nalezli a zajistili chemikálie, váhy, kanystry, ale i sáčky s krystalickou látkou. O té lze předpokládat, že se jedná o pervitin. "Vše bude ale podrobeno odbornému zkoumání," dodla tiskový mluvčí policistů.

Mostečan si nevzal poučení ze své minulosti. Před šesti lety byl totiž místním okresním soudem potrestán vězením v délce pět a půl roku, a to za stejný delikt. Budou-li odsouzeni, hrozí jim až desetiletý pobyt za mřížemi.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru