Manažer údržby Tomáš Krpala ukazuje formy a produkty, které budou v hale vznikat především pro potřeby automobilových společností Volkswagen a BMW. Foto: jip
Most

Klášterec nad Ohří – Ještě v říjnu neměla nová hala v průmyslové hale ve Vernéřově stěny, ale už ve středu 29. listopadu se v ní rozjede zkušební výrobní provoz. Finiš před spuštěním výroby v průmyslovém a logistickém centru byl mocný a než se naplno výroba rozjede, ještě to chvíli potrvá. Až bude vše kompletní, práci zde najde až 300 lidí.

Na jedné z posledních parcel vyrostl závod za 520 milionů korun. Výstavba projektu GARBE Park Klášterec II o celkové pronajímatelné ploše přes 18 tisíc metrů čtverečních byla dokončena v mimořádně krátkém čase osmi měsíců. Zástupci investiční skupiny Progresus a developera i spoluinvestora GARBE nyní společně předali budovu s certifikací udržitelnosti BREEAM do užívání hlavnímu nájemci. Tím je německý výrobce těsnicích systémů ISOLITE pro automobilový a letecký průmysl. Zároveň oznámili, že v Česku společně připravují několik dalších obdobných projektů. 

Hala vyrostla za pouhých 8 měsíců. Objekt o celkové pronajímatelné ploše 18 500 m2 se pyšní vynikající polohou ve vyhledávané průmyslové zóně Verne u silnice R13 a dálnice D7 vedoucí do Německa. Foto: Progresus

Lidé o práci u ISOLITE zájem mají. „O zaměstnání se ucházejí lidé z tohoto regionu, ale i z celé republiky. Počítáme s tím, že v konečném součtu budeme mít až 300 zaměstnanců, ale výroba se bude rozjíždět postupně v časovém horizontu až roku a půl," uvedla Radka Hodicová ze společnosti ISOLITE s tím, že u vyšších pozic půjde o vlastní firemní zaměstnance, zatímco na pozicích řadových operátorů budou pracovníci najímáni prostřednictvím agentury. 

V halách je zatím pouze část vybavení. Pracovat se nyní bude v jednosměnném provozu, až bude počet lisů kompletní, chce společnost zavést třísměnný provoz. Foto: jip

Společnost ISOLITE hodlá na sever Čech částečně přesunout sofistikovanou výrobu ze svého závodu z německého Ludwigshafenu. Půjde o sekci určenou pro automobilový sektor. V lokalitě počítá rovněž s umístěním vlastního výzkumného centra. Nájemní smlouva haly je prozatím uzavřena na 10 let.

Ukázka produktu pro automobilový průmysl, který se bude vyrábět v nové hale v průmyslové zóně u Klášterce nad Ohří. Foto: jip

V klášterecké průmyslové zóně už je nezastavěná jen poslední plocha, vedení Klášterce nad Ohří si pochvaluje, že i v této turbulentní době, kdy řada investorů z Česka odchází, má o pozemky mezi Kláštercem a Chomutovem zájem. „Určitě je lepší mít širší nabídku zaměstnavatelů, než odmítat investory s tím, že další montovnu nechceme, a pak překvapeně koukat, že se nezaměstnanost v našem městě a okolí zvedne na dvojnásobek. Kromě toho znamená každá fungující výroba přísun peněz do pokladny města a regionu," okomentoval otevření nové haly starosta Klášterce nad Ohří Štefan Drozd. 

Skladové prostory. Foto: jip

Na předání industriálního centra nájemcům naváže v 1. čtvrtletí roku 2024 ještě instalace unikátního dřevěného facility modulu od výrobce RD Rýmařov ze skupiny Progresus. Venkovní modul se zelenou střechou umístěný v blízkosti příjezdové cesty bude sloužit jednak obsluze parku, jednak poskytne zázemí pro manažerská firemní jednání. Nabídne také venkovní terasu vhodnou k posezení.

„Díky tomu, že se RD Rýmařov z naší skupiny věnuje dřevostavbám již přes 50 let, víme, že tento materiál má pozitivní vliv na kognitivní funkce člověka – soustředění, kreativitu, komunikaci či paměť. Zároveň snižuje stres a navozuje pocit tepla i klidu. Proto jsme se rozhodli využít synergií v rámci skupiny Progresus a uplatnit tento udržitelný materiál rovněž v industriálním developmentu, kde jinak převažují konvenční materiály,” uvedl ESG ředitel skupiny Progresus Jan Nový.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru