Foto: Policie ČR
Most

Duchcov – Dlouhodobým sledováním a šetřením došli kriminalisté z toxi týmu k odůvodněnému poznatku, že muž z Duchcova pěstuje ve velkém konopí, ze kterého následně vyrábí sušením marihuanu. Tyto domněnky se potvrdily, když na základě soudního příkazu byla v jeho bydlišti provedena domovní prohlídka.

Ve dvou patrech domu byly nalezeny speciální kovové konstrukce, ve kterých muž pěstoval indoorovým způsobem, který přispívá k maximálnímu zisku kanabinoidních látek, vysoce prošlechtěný druh konopí. Celkem bylo nalezeno 132 rostlin o výšce 50 cm ve fázi květenství a 11 kusů rostlin o výšce 5 cm.

Foto: Policie ČR

V krabicích a sáčcích různě po bytě byla uschována i usušená rostlina v množství přes 50 gramů. Všude po bytě nacházeli policisté předměty sloužící k pěstování konopí a kanystry s hnojivem. V době zadržení měl u sebe podezřelý navíc 5 gramů pervitinu.

Foto: Policie ČR

„V souvislosti s marihuanou navíc byli obviněni další dva prodejci, matka (53 let) se synem (32let). Ti zásobovali konzumenty marihuany z Krupky a okolí. Zadokumentovat se podařilo zhruba 130 případů prodeje. I oni, stejně jako 42letý pěstitel, se budou zpovídat u soudu z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Foto: Policie ČR

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru