Hasiči při jednom ze svých nočních zásahů. Foto: HZS ČR
Most

ČR, Ústecký kraj - Silvestrovské oslavy byly pro hasiče opět nejrušnější po půlnoci. „Od 20 do 6 hodin jsme vyjížděli k 260 požárům, což je méně než v loňském roce (287). Největší nárůst výjezdů jsme zaznamenali mezi půlnocí a první hodinou ranní," informoval o celorepublikové statistice Hasičský záchranný sbor ČR. 

Nejčastěji se jednalo o požáry odpadkových košů či kontejnerů, hořely také zbytky od pyrotechniky. Ohlašovány byly i požáry porostů jako jsou keře, tráva či živé ploty, kdy příčinou těchto požárů byla opět pyrotechnika.

Silvestr v Ústeckém kraji

Jaká byla situace z pohledu hasičů v Ústeckém kraji? Mezi 18. a 23. hodinou vyjely jednotky v kraji k 12 událostem. V 7 případech likvidovaly požáry odpadu a odpadkových kontejnerů, v jednom případě požár odpadu ve výtahové šachtě a v jednom požár sazí v komíně. Vyjeli jsme rovněž k otevření bytu a zaznamenali planý poplach.

Mezi 23. hodinou a 1. hodinou ranní likvidovaly jednotky v Ústeckém kraji 10 požárů způsobených zábavní pyrotechnikou. V 9 případech šlo o likvidaci požáru volně ležícího odpadu a odpadkových kontejnerů. „V jednom případě jsme zlikvidovali požár pyrotechniky uložené v osobním autě," sdělil Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje.

Od 1. do 8. hodiny ranní hasiči v kraji likvidovali dvacet požárů. V devatenácti případech to byly požáry odpadkových kontejnerů a pohozeného odpadu od zábavní pyrotechniky. V 4:49 vyjely čtyři jednotky k požáru dílny v rodinném domě v Roudníkách. Požár byl lokalizován v 6:09.

Policie: Byl větší klid

„Vyjma opilce, který se v jižních Čechách rozhodl řídit bagr, převrátil jej a bohužel pod ním zemřel, jsme v rámci silvestrovských oslav neřešili nic výjimečného a z našeho pohledu se jednalo o jedny z těch klidnějších novoročních oslav," sdělili zástupci Policie ČR na síti X.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru