Čeká nás studený víkend. Jako v zimě. Ilustrační foto
Most

Mostecko – O Vánocích dorazí celodenní mrazy a sníh. Ale ani vánoční zázraky nejsou dokonalé. Moment, jaký Vánoce zas? Vždyť už je po svátcích, po všech, ne?

Kdepak, teprve klepou na dveře! A to hlavně v zemi Lorda Vladimorta, nadto také v Černé Hoře, Egyptě nebo Kazachstánu. Proč tomu tak je, to si vyinternujte (och, jaké to krásné slovo…) ve svém volném čase. Co se ortodoxních neboli pravoslavných Vánoc týče, nejlépe jsou na tom Černohorci a Černohorkyně, protože mají hned tři státní svátky, stejně jako Češi a Češky, Islanďané a Islanďanky, Slováci a Slovenky atd. Pozor! Věděli jste, že hned tři státní svátky mají i v Jižním Súdánu? No fakt, čtyřiadvacátého, pětadvacátého a šestadvacátého prosince. To jsou věci, co?

A když už jsme u rozšiřování obzorů. Věděli jste, že každý den mezi 10:00 až 10:59 greenwichského času jsou na Zemi hned tři dny? Blbost? Houby! Například v pátek 10:30 greenwichského času budou hodiny ukazovat:

Niue (ostrov v Pacifiku): 23:30, 4. ledna 2024

Jakékoliv české město: 11:30, 5. ledna 2024

Kiritimati (ostrov v Pacifiku): 0:30, 6. ledna 2024

Mazec, není-liž (chudák čeština…) pravda?

Pravdou je i to, a teď se konečně dostáváme k věci, že do Česka ze země, které vládne Lord Vladimort, vpadne studený vzduch. Je třeba se bát? Protože v uplynulých dnech prakticky celou evropskou část Vladimortova panství sužovaly pětadvaceti až třicetistupňové mrazy. Jako přes den, ne v noci.

Máte-li rádi teplo a k tomu Vás třeba aktuálně svírá deprese, tak upřímnou soustrast. Venku totiž bude pořádná ledárna, jako ve Vladimortově srdéčku, resp. v tom pahýlku. Více už v předpovědi (chce-li tomu tak říkat):

Nesváteční pátek: Ranní minima kolem 3 až -1 °C. Odpolední maxima okolo 2 až 6 °C.

Pravoslavný Štědrý den: Ranní minima kolem 3 až -1 °C. Odpolední maxima okolo 1 až 5 °C.

Pravoslavný Boží hod: Ranní minima kolem -3 až -7 °C. Odpolední maxima okolo -6 až -2 °C.

Pravoslavný Štěpán: Ranní minima kolem -6 až -10 °C. Odpolední maxima okolo -8 až -4 °C.

Kromě pondělka (8. ledna), kdy to vypadá na polojasno až skoro jasno, bude převládat velká oblačnost, přesněji řečeno zatažená až oblačná obloha. K těm mrazivým teplotám by se hodila pořádná chumelenda, viďte? No, z titulku lze vyčíst, že počasí nám ukáže zdvižený prostředníček. Srážky budou, ve formě sněžení a navíc symbolicky v noci ze soboty na neděli, tedy v noci z pravoslavného Štědrého dne na pravoslavný Boží hod, jenomže za hranicemi Ústeckého kraje… Čili z toho plynou holomrazy. Ale kdoví, třeba se nějaký ten zázrak doopravdy stane…

Zázrakům zdar!

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru