Takto odklízeli hasiči naplavené klády pod mostem v Pražské ulici v Terezíně. Nejvíce zásahů si připsali hasiči na Děčínsku a Ústecku. Foto: HZS Ústeckého kraje
Most

Ústecký kraj – Už od začátku vánočních svátků se průběžně hasiči potýkají s hrozícími záplavami. Nejprve tál sníh, kterého krátce před svátky rychle napadlo velké množství, nyní hladiny řek zvedají vytrvalé deště. Hasiči průběžně staví hráze z pytlů, odčerpávají vodu i odklízejí naplavený nepořádek.

Hladina řeky Labe i nadále stoupá, v noci ze čtvrtka na pátek byl vyhlášen třetí povodňový stupeň. V Ústí nad Labem překročila hladina Labe hranici šesti metrů.

Hladina řeky Labe stoupla v 1:10 na 600 centimetrů, a proto byl vyhlášen třetí stupeň povodňové aktivity. Ve 3:00 byl stav hladiny řeky v Ústí nad Labem 603 centimetrů, v 8:20 to bylo již 613 centimetrů. V Děčíně dosáhla hladina Labe 582 centimetrů, v Litoměřicích 388.

Řeka Bílina je na normálním stavu, stejně tak už je na tom i Flájský potok. První povodňový stav byl odvolán z Ohře u Ostrova. V Lounech dále dosahuje Ohře prvního povodňového stavu, tedy bdělosti, pomalu by ale od pátečního poledne již měla klesat.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru