Ilustrační foto: e-deníky.cz
Most

Chomutov – Chomutovský vyšetřovatel ve středu 10. ledna zahájil trestní mladíka, jehož obvinil ze spáchání provinění podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. Tento student střední školy měl na sociální síti pod příspěvkem profilu, který informoval o vražedném útoku na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, veřejně sdílet svůj komentář ve smyslu, že doufá, že střelec aspoň zabil určité skupiny obyvatel, které v tomto komentáři přímo označil.

Na zmíněný příspěvek anonymního pisatele upozornil oznamovatel e-mailem pražské policisty. Kriminalisté pak provedli operativní šetření s cílem zjistit totožnost pisatele příspěvku, což se jim podařilo a na základě místa jeho bydliště předali tento případ chomutovským kriminalistům. Ti ve věci provedli další úkony včetně výslechu podezřelého. „Následně byl mladistvý, který se k napsání a sdílení nenávistného komentáře přiznal, obviněn ze spáchání zmíněného provinění," potvrdila policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru