Reprofoto z videa z policejního zásahu.
Most

Mostecko – Agresivní řidič skončil na základě podnětu vyšetřovatele ve vazbě poté, co místo zastavení vozidla sešlápl plynový pedál a odmítl zastavit na opakované výzvy policistů. Muž ve věku 47 let si spletl ulice Mostu se závodní dráhou a dopustil se několika trestných činů.

„Policisté hlídkové služby získali poznatek o pohybu vozidla Land Rover Discovery, jehož řidič neměl za volantem co pohledávat. Ten pak v ulici Antonína Dvořáka ignoroval majáky služebního vozu a pokračoval v jízdě. I přes následující a opakované výzvy k zastavení auta udělal motorista úplný opak. V ulici Jaroslava Seiferta sešlápl plynový pedál a začal ujíždět, a to i přes skutečnost, že ve vozidle byli další dva cestující. Na kruhovém objezdu u mosteckého gymnázia ohrozil jiného účastníka silničního provozu, protože křižovatku projel protisměrem. Ve zběsilém řízení automobilu pokračoval Opletalovou ulicí směrem k Čsl. Armády a dále k velkému kruhovému objezdu u vodní plochy Matylda. Mezi tím se k pronásledující hlídce přidaly i další policejní vozy. Na kruhovém objezdu, který se snažil projet opět nesprávným směrem, musel podezřelý téměř zastavit. Překážel mu totiž jiný šofér s nákladním vozidlem, který objezd částečně zablokoval. Této situace chtěli policisté využít a Mostečana zadržet. Ujíždějící se ovšem vzdát nechtěl. Začal couvat a najíždět na policistu, který musel uskočit. Muži se podařilo ze situace vymanit, kamion objet a agresivní jízdou pokračoval ve směru k Chomutovu po silnici 1/13 v protisměru. Tam pod plným plynem ohrozil bezohlednou jízdou několik desítek jiných řidičů. Při pronásledování tachometr v policejním voze ukazoval rychlost i přes 140 km/h. Po několika kilometrech sjel podezřelý v Komořanech. Vozidlem pak prorazil závoru za 25 tisíc a vjel do uzavřeného areálu lomu ČSA. Tam pronásledující policisté muže vypátrali a za použití donucovacích prostředků, včetně hrozby namířené střelné zbraně, ho zadrželi a převezli do cely. Pozitivním orientačním testem ochránci zákona zjistili, že zadržený je pod vlivem metamfetaminu a kokainu," popsal policejní mluvčí Václav Krieger.

Z výsledku prověřování jednoznačně vyplynulo, že řidič se agresivní a bezohlednou jízdou úmyslně snažil uniknout policejním hlídkám a ignoroval veškerá pravidla zákona o pozemních komunikacích. „Silničního provozu se účastní mnoho dalších osob. Naštěstí k vážné tragické události nedošlo, to jen díky náhodě. Na to nemohl ale Mostečan spoléhat. V jedné části silnice 1/13 je dokonce doprava svedena do jednoho jízdního pruhu, kde by případná srážka s protijedoucím vozidlem byla téměř nevyhnutelná a měla by fatální následky. Kriminalisté mu kladou za vinu, že ve vysoké rychlosti na frekventované pozemní komunikaci jízdou v protisměru ohrozil nejméně 30 jiných řidičů. Jízdou přesahující rychlostní limity ohrozil i život a zdraví zasahujících policistů. Důvodem takového jednání byl zřejmě i vyslovený zákaz řízení, který vydal Magistrát města Mostu," uvedl mluvčí.

Policisté hledali řidiče, které muž ohrozil. Psali jsme ZDE.

Policejní vyšetřovatel obvinil Mostečana ze spáchání zločinů obecného ohrožení, násilí proti úřední osobě a z přečinů poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Na návrh kriminalistů rozhodl soud o vzetí stíhaného do vazby. Od soudu může v případě uznání viny odejít až osmiletým trestem odnětí svobody.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru