Ilustrační foto: CC0
Most

Lounsko – Bohužel už i děti na základní škole se řadí mezi uživatele tvrdých drog. Svědčí o tom případ, kdy se 15letý chlapec předávkoval drogou MDMA, známou jako extáze. Kriminalisté z Loun již zahájili vyšetřování.

Chlapec během školní výuky zkolaboval, a proto musela být na místo přivolána zdravotnická záchranná služba. Jelikož se jeho stav posádce zdravotnické záchranné služby jevil jako intoxikace, tak se na místo dostavili také lounští policisté, kteří provedli orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem. Zdravotní stav žáka vyžadoval hospitalizaci v nemocnici.

„Následným důkladným šetřením se lounským kriminalistům podařilo odhalit trojici mladých dealerů nejen extáze, ale i jiných zakázaných látek. Při domovní prohlídce kriminalisté nalezli jak nádoby s rostlinným materiálem, tak s tzv. houbičkami. To že prodávali drogy, policistům při výslechu nikterak nezapírali. Doznali se k několika případům, jak poskytli svým “zákazníkům“ ať už xanax, tak marihuanu, LSD, pervitin, extázi nebo také kloazepam. Uvedli, že drogy neměli jen na prodej, ale také pro svou potřebu," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

Odborným zkoumáním zajištěných tablet „extáze“ bylo zjištěno, že obsahují vysoký podíl účinné látky. V tomto případě se tedy pravděpodobně může jednat o jednu z vysoko-obsahových a nebezpečných extází, které se začínají objevovat v Evropě.

„Trojice ve věku 20, 20 a 21 let si poté vyslechla obvinění ze spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, za který jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let," dodal mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru