V budově při požáru vybuchovalo drogistické zboží. Foto: HZS Ústeckého kraje
Most

Chomutov – Už více než dvanáct hodin bojují hasiči s požárem skladů a obchodů v komplexu budov v Písečné ulici v Chomutově. Ve dvě hodiny ráno se podařilo požár konečně lokalizovat, a hasiči tak mohli snížit počet proudů vody, s jejichž pomocí se se živlem potýkají.

Hasební práce probíhaly celou noc až do ranních hodin. Požár byl ohlášen už ve středu v 17 hodin. Vyhlášen byl 2. stupeň požárního poplachu a k místu neštěstí přijelo sedm požárních jednotek. „Byly prováděny pravidelné přestávky zasahujících hasičů na odpočinutí a občerstvení. Ve 2:07 hod. byl požár lokalizován. Byl zredukován počet hasebních proudů a nyní se daří požár likvidovat," informoval ve čtvrtek HZS Ústeckého kraje na sociálních sítích krátce po páté hodině ráno.

Hasiči na sociálních sítích zveřejnili ze zásahu také VIDEO.

Podle informací od policejní mluvčí Miroslavy Glogovské se museli ze 60 okolních bytů evakuovat obyvatelé z důvodu výskytu zplodin hoření: „Jednalo se o obyvatele domu, který s komplexem hned sousedí. Noc tak přečkali v tělocvičně a podle aktuálních informací by jim mělo být umožněno se do bytů vrátit po osmé hodině ráno."

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru