Náboje do samonabíjecí střelné zbraně. Foto: PČR
Most

Chomutov – Rušno bylo tento týden na parkovišti u Globusu v Chomutově. Nakupující měli možnost na vlastní oči vidět zadržení dealera drog, kterého zasahující policisté "poslali k zemi". Dealer má se zákonem potíže dlouhodobě, při domovní prohlídce se ukázalo, že vlastní i střelnou zbraň.

Chomutovští kriminalisté dostali v těchto dnech za mříže dalšího dealera drog. Na začátku byl operativní poznatek k distribuci pervitinu na Chomutovsku. Následovalo rozsáhlé prověřování, při němž kriminalisté získali řadu informací vedoucích mimo jiné k osobě 56letého muže z Chomutovska. Ten měl podle jejich zjištění nejméně po dobu několika měsíců distribuovat desítky gramů pervitinu různým osobám, čímž si měl přijít na desítky tisíc korun. Jednání se měl navíc dopustit i přesto, že za obdobnou trestnou činnost je stále tzv. „v podmínce“.

Kriminalisté při realizaci případu podezřelého zadrželi ve spolupráci se zásahovou jednotkou a následně provedli domovní prohlídky a prohlídku vozidla užívaného podezřelým. „Přitom zajistili mimo jiné plastové sáčky s bílou a žlutou krystalickou látkou, digitální váhu nebo uzavíratelné sáčky se sušinou zelené rostliny. Kromě toho nalezli samonabíjecí zbraň a více než 160 nábojů, které muž držel bez oprávnění," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Vyšetřovatel zadrženého obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a přečinu nedovoleného ozbrojování. Podal také podnět ke vzetí obviněného do vazby, se kterým se státní zástupce i soudce ztotožnili a muž byl eskortován do vazební věznice. „V případě prokázání jeho viny mu soud může uložit trest odnětí svobody až do výše 10 let," doplnila mluvčí.

Foto: Policie ČR

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru