Ilustrační foto
Most

Mostecko - Přes francouzské území postupuje k severovýchodu tlaková výše. Enno, jak ji nazvali němečtí meteorologové, je stále ve vývinu. Mohutní, což znamená, že v jejím středu stoupá tlak vzduchu. V noci na dnešek dosahoval až 1037 hPa a za několik dnů by mohl dosahovat až 1045 hPa, konkrétně na severu Rumunska. Nejdůležitější je, že její střed v neděli přejde přímo přes Českou republiku, a proto víkendové počasí bude slunečné, k tomu teplotně nadprůměrné, byť ne tolik jako ve středu, kdy například na Mostecku bylo až 13 °C (a ve středních Čechách až 15 °C).

Ústecký kraj už je prakticky bez sněhu, ale v Krkonoších a na Šumavě včera ráno leželo až půldruhého metru. No, taky žádná sláva.

Předpověď říká:

26. ledna: Ranní minima kolem 1 až -3 °C. Odpolední maxima okolo 4 až 8 °C. Oblačnosti docela dost, navíc odpoledne sprchne. I na Klínovci, samozřejmě.

27. ledna: Ranní minima kolem 3 až -1 °C. Odpolední maxima okolo 3 až 7 °C. Modrá obloha, možná až na Děčínsko a Šluknovský výběžek, kde by až do odpoledních hodin mohla obtěžovat oblačnost.

28. ledna: Ranní minima kolem 0 až -4 °C. Odpolední maxima okolo 2 až 6 °C. Nebudeme-li počítat ranní mlhy a trochu vysokých oblaků, neděle bude jasná.

29. ledna: Ranní minima kolem 0 až -4 °C. Odpolední maxima okolo 2 až 6 °C. Plus minus polojasno, srážky žádné.

Vraťme se ještě ke středě neboli k 24. lednu. Foukalo. Hodně. Stanice v Litvínově-Kopistech naměřila náraz větru o rychlosti až přes 85 km/h a o kousek dál a výš, na Milešovce, měl vítr v nárazech rychlost 130 až 140 km/h. Podobně to vypadalo také v Dánsku, Německu, Rakousku. S větrem je nutné počítat i během dnešního a zítřejšího dne, avšak rozhodně nebude tak silný.

Ladovská zima v dohledné době nehrozí ani na horách, natožpak v nížinách. Aby už nebylo po zimě…

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru