Ilustrační foto: CC0
Most

Most – S blížícím se jarem musí Mostečané počítat s tím, že v ulicích se budou stejně jako loni pohybovat divoká prasata. Předpokládá to i město Most, proto chce pokračovat s regulací černé zvěře. Od loňského roku finančně motivuje myslivce. Za odstřelené kusy jim město loni vyplatilo 260 tisíc korun.

Loni bylo v okolí Mostu odloveno celkem 325 divokých prasat, z toho bylo do klecí odchyceno 48 kusů. Za každý odlovený kus dostanou myslivci 800 Kč. „Prasata jsou poměrně chytrá, je potřeba odchytové klece neustále přesouvat. Myslivci je kontrolují každý den, aby tam zvířata netrpěla třeba tři dny," podotkl primátor Mostu Marek Hrvol.

V letošním roce je na vyplácení příspěvků za odlov divokých prasat vyčleněno v rozpočtu města 240 tisíc. „Včera dostali myslivci také povolení na odstřel ve Vtelně na Benediktu, což není honební prostor. „Tam způsobují poměrně velké problémy," podotkl Hrvol. Náměstek Václav Zahradníček doplnil, že škody na majetku město nevyčísluje.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru