Taxík Maxík. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – V únoru najezdil Taxík Maxík po Mostě 1 590 km a za tu dobu svezl celkem 240 lidí. V loňském roce ujel Taxík Maxík po mosteckých silnicích více než 17 tisíc kilometrů, což je o necelé dvě tisícovky více než v roce 2022.

Taxík Maxík není Mostečanům neznámý. Do místních ulic vyjíždí již sedmým rokem. Službu financuje město Most a díky tomu ji mohou mostečtí senioři a hendikepovaní využívat za zvýhodněnou cenu. Provoz zajišťuje místní dopravní podnik. Lidé jej nejčastěji využívají na cesty do nemocnice a zdravotních středisek. O službu je v Mostě velký zájem. Letos bude pořízeno druhé vozidlo, to bude na elektrický pohon.

Taxíka Maxíka provozuje Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova a slouží k přepravě seniorů a zdravotně znevýhodněných občanů města Most. Služba je financována statutárním městem Most a určena občanům s trvalým bydlištěm v Mostě (v jakékoli z jeho městských částí), kteří jsou starší 70 let (tedy ode dne 70. narozenin) nebo kteří jsou držiteli průkazů ZTP nebo ZTP/P. Služba je poskytována výhradně na území městských částí: Čepirohy, Most, Rudolice, Souš, Starý Most, Velebudice a Vtelno. V rámci tohoto území musí proběhnout celý rozsah požadované přepravy.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru