OC Central Most. Foto: redakce
Most

Most – Na konci uplynulého pracovního týdne se ve „Stovkách“ a v obchodním domě Central Most uskutečnily další společné hlídky policistů a mosteckých strážníků. Obchodní dům vypnul už dříve wifi – zákazníci si opatření pochvalují.

Na společných obhlídkách se shodli zástupci vedení městské policie a Policie České republiky, územního odboru Most. „Posledního jednání se účastnili i zástupci obchodního centra, aby probrali možnosti zvýšení pocitu bezpečnosti v prostorách Centralu, ale i jeho bezprostředním okolí," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Vytyčené úkoly zněly jasně. Smíšené hlídky kontrolovaly ve Stovkách jak veřejné prostranství, tak vytipované prostory domů. Pátraly po osobách a kontrolovaly cizí státní příslušníky bez potřebných dokumentů. „Důležité je zejména získávání poznatků nejen v souvislosti s drogovou problematikou," dodal mluvčí. V obchodním domě je cílem hlavně zvýšení pocitu bezpečnosti, a proto tam policisté se strážníky kontrolovali dodržování veřejného pořádku a občanského soužití.

Se smíšenými hlídkami se setkalo během odpoledne 108 osob, z toho bylo 5 cizinců, ale i 4 řidiči. „Jedna osoba se musela projet služebním vozem, protože procházela v evidenci jako hledaná," podotkl Václav Krieger. Policisté museli vyřešit 4 přestupky, za které uložili blokové pokuty. Nic z vyjmenovaného neřešili policisté v obchodním centru.

„Vypnuli jsme wifi, posílili bezpečnostní službu. O těchto opatřeních jsme informovali na našem webu. Kladná odezva zákazníků byla okamžitá,“ potvrdil ředitel marketingu a komunikace OC Central Martin Malý. 

Spolupráce s organizacemi města není pro obchodní centrum novinkou. Již dříve například řešili zástupci společnosti v prostorách Central Most záškoláctví. „S tímto problémem se aktuálně vůbec nepotýkáme. Skvěle zareagovalo vedení města i OSPOD. Současné problémy se vyskytovaly spíše v odpoledních hodinách, kdy už měly party dětí volno. Proto jsme přijali nynější opatření,“ doplnil Martin Malý.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru