Sdílená kola v ulicích Klášterce můžete potkat už týden. Brzy budou i v Mostě. Foto: město Klášterec nad Ohří
Most

Most – Do Mostu míří sdílená cyklodoprava. V Klášterci si sdílená kola pochvalují natolik, že letošní rok přidali dvě stanoviště a prodloužili jejich sezonu. Klášterečtí na nich jezdí od 18. března, k dispozici je budou mít do listopadu. V sousedním Chomutově budou brzy opět k dispozici sdílené elektrokoloběžky. Od 8. dubna budou v ulicích Mostu k dispozici kola společnosti NextBike.

„Ve městě bude k dispozici na 40 stanovištích 100 kol. Je to určitě skvělý způsob, jak se rychle a ekologicky přepravovat po městě. I třeba k jezeru. Ne každý má kolo a nechce si ho pořizovat, a tohle je poměrně levný způsob, jak se na kole projet," uvedl primátor Mostu Marek Hrvol.

Kola budou umístěna na pevných stojanech. „U některých obchodních center se provozovatel sdílených kol domluvil s provozovatelem obchodů a využijí se částečně stávající stojany, na další stanoviště se stojany nakoupí. Důležité je, aby se kola nepovalovala tam, kde nemají být," dodal Marek Hrvol.

Proces půjčení kola je jednoduchý. Stačí si stáhnout zdarma aplikaci nextbike, zaregistrovat se a najít volné kolo v blízkosti. Díky podpoře města mají Mostečané 15 minut na každou jízdu zdarma, poté zaplatí 25 Kč za každých 30 minut. Aplikace funguje ve všech městech, kde sdílená kola NextBike provozuje.

Mostečané mají i dispozici také půjčovnu elektrokol. Ta jsou k zapůjčení v infocentru, které sídlí u magistrátu. „Statistika ukazuje, že i o tuto službu je zájem. Elektrokola si Mostečané a turisté půjčují i na několik dnů. Je to skvělý způsob, jak si prohlédnout během pár dnů širší okolí Mostu a Krušné hory," dodal primátor.

 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru