Ilustrační foto: CC0
Most

Ústecký kraj, Pardubicko – Sdílení dopravních prostředků je stále probíranějším tématem. V Česku se prozatím realizuje hlavně sdílení kol a elektrokoloběžek. Ve kterých městech, kde vychází e-deníky.cz, mají lidé možnost sdílení využít? Nebo je tam alespoň půjčovna kol?

Klášterec nad Ohří

Druhým rokem mohou zájemci využívat sdílená kola společnosti NextBike Czech Republic. K dispozici je 50 kol na 14 stanovištích.

Za finanční podpory Klášterce nad Ohří se můžete na kole projet prvních 15 minut zdarma, za každých dalších 30 minut jízdy zaplatíte 20 korun. Celodenní výpůjčka stojí 300 korun.

Most

Mostečané se sdílených kol společnosti NextBike Czech Republic dočkají 8. dubna. V ulicích jich bude rozmístěno 100 na 40 stanovištích. Prvních 15 minut bude zdarma. Více jsme psali ZDE.

Dále v Mostě funguje půjčovna kol a elektrokol sídlící v turistickém informačním centru Most. Funguje od května do září každý den včetně svátků od 9 do 17 hodin. Podmínky zapůjčení a ceník najdete ZDE.

Chomutov

V Chomutově si lidé mohou zapůjčit elektrokoloběžky společnosti TO-MI. Pomocí aplikace odemknete elektrokoloběžku. Stojí to 10 korun. Naskenujete QR kód na volantu, nebo zadáte kód vybraného skútru. Pokud platba proběhla – odtlačíte se nohou a pro zrychlení zvolna přidáte plyn z pravé strany volantu. Po ukončení jízdy zaparkujete elektrokoloběžku na místě k tomu určeném. Platí se 3,50 korun za minutu jízdy. Pokud stojíte, platíte 1 korunu za minutu. 

Ústí nad Labem:

Pro všechny cyklisty, turisty i ostatní návštěvníky Ústí nad Labem je tu cyklocentrum. Funguje jako půjčovna městských kol, elektrokol, koloběžek a horských kol. K dispozici je také rezervační systém, kde si kolo či koloběžku můžete objednat, aniž byste sem předtím museli. Otevřeno je každý den od 8 do 20 hodin.

Ceník: https://www.msul.cz/wp-content/uploads/2023/05/ceniky-msul-cyklocentrum-ul.pdf 

Děčín:

Ve stanici Děčín hlavní nádraží je otevřena celoroční půjčovna ČD Bike. Otevřena je od pondělí do neděle v čase 08:00–12:30, 13:00–17:15, 17:45–19:30.

Ceník: https://www.cd.cz/assets/dalsi-sluzby/pujcovny-kol-cd-bike/uvo/web-cenik-cd-bike_1-1-2024.xlsx

Podbořany

„V Podbořanech máme půjčovnu elektrokol a koloběžek v místním Infocentru. Loni to mělo velký úspěch, tak v tom letos budeme pokračovat. Půjčovat se budou od května, nyní jsou na údržbě," řekl starosta Podbořan Radek Reindl.

https://www.podborany.net/organizace/informacni-centrum/

Pardubicko

V Pardubickém kraji se můžete na sdíleném kole projet v Pardubicích, České a Moravské Třebové.

V Pardubicích je k dispozici sto dvacet kol a více než šedesát stanic. Třicet minut jízdy stojí 25 Kč. V České Třebové jsou kola dostupná pouze v sezóně od března do konce listopadu. Lidé zde mohou využít pětapadesát kol a prvních patnáct minut jízdy mají zdarma. V Moravské Třebové jsou kola k dispozici od dubna do konce listopadu. Stejně jako v České Třebové je zde prvních patnáct minut jízdy zdarma a sdílí zde dvacet kol.

V Pardubicích kromě sdílených kol fungují i sdílené koloběžky Bolt a Lime. Dohromady jich je zde k dispozici zhruba pět set. Každým rokem přibývají i nová stanoviště. Mění se také způsob jejich značení. Proto aby lidé neodkládali koloběžky, kde se jim zrovna hodí a město tak nebylo zaplaveno pohozenými koloběžkami.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru