Ilustrační foto: CC0
Most

Chomutovsko – Ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy je obviněna žena středního věku z Chomutovska. Zdravotní sestra totiž zneužila svého postavení a neoprávněně vystavovala lékařské recepty jménem svého zaměstnávajícího lékaře.

„Lékař o tom neměl tušení a dotyčná tak ve čtyřech desítkách případů takto opatřila a následně prodala různá hypnotika a benzodiazepiny, například Zolpidem, Hypnogen, Neurol nebo Lexaurin přímo uživateli těchto látek,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Poté, co věc vyšla najevo, a kriminalisté prověřováním získali potřebné informace, podezřelou zadrželi a provedli u ní domovní prohlídku. Při té nalezli mimo jiné částečně vypsané recepty, psací stroj, na němž byly recepty vypisovány, razítka ordinace praktického lékaře apod. Vyšetřovatel následně zdravotní sestru obvinil ze spáchání zmíněného trestného činu. Podle zákona jí u soudu kromě peněžitého trestu může v krajním případě hrozit odnětí svobody v rozmezí od jednoho roku do pěti let.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru