Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Přeplavme svůj La Manche, takový název nese projekt nadace SenSen, do jehož 10. ročníku se zapojili aktivní členové skupiny Senioři Mostecka. Ze všech účastníků jich byla sedmina právě ze severu Čech.

„Během února v bazénu senioři z celé republiky symbolicky přeplavali nejkratší vzdálenost mezi Velkou Británií a Francií v délce 34 kilometrů celkem 225krát. Z celkového počtu 1 577 plavců bylo 234 seniorů z Mostecka. Se svými 803 kilometry se ze všech 27 přihlášených klubů umístili na stříbrné pozici,“ uvedla za skupinu Senioři Mostecka Helena Houšková.

Mimořádný úspěch zaznamenaly v kategorii dvojic Květa Drdová s Markétou Kejřovou, které s úctyhodnými 94 kilometry získaly krásné první místo. Za Seniory Mostecka a jejich přátele plavali zástupci Klubů seniorů č. 1, 3, 6 a 9, Penzionů pro seniory při Městské správě sociálních služeb v ulicích Albrechtická a Ke Koupališti, ženy z TJ Slavie Most a dále senioři z Litvínova, Loučné, Horního Jiřetína a Patokryjí. Do klání se zapojilo i 15 dětí.

„Všem zúčastněným bych chtěla poblahopřát a poděkovat za to, že přispěli svou iniciativou a výsledky do skupiny Senioři Mostecka a jejich přátelé,“ doplnila Helena Houšková.

Patronkou akce je dálková a zimní plavkyně Lucie Kubešová Lejšová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru