I v prvních 48 hodinách nového týdne bude nádherně
Ilustrační foto: e-mostecko.cz
Most

Mostecko - Poslední březnový víkend roku 2017 se na Mostecku prezentoval ryze jarním počasím, jak to bude vypadat v dalších dnech?

Pondělí 27. 3. 2017

Nebýt první pracovní a tím pádem zároveň i úřední den, asi by byl leckdo šťastnější, neboť hned na startu nového týdne k žádnému zhoršení počasí nedojde, spíše naopak. Hlavní a de facto i jediné slovo bude mít nadále oblast vyššího tlaku vzduchu, která nám stejně jako v neděli dopřeje jak hodně slunečních paprsků, tak také velice sympatické nejvyšší denní teploty. Od rána až do večera počítejte se slunečnou oblohou, nepřekvapí pouze trochu vysoké oblačnosti. Srážky nulové. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 14 až 16 °C, v 7 hodin teploty kolem 1 až 3 °C.

Úterý 28. 3. 2017

Střed pondělní tlakové výše se z Evropy střední přemístí do Evropy jižní, kde následně tak nějak vyšumí, ručička barometru však nadále setrvá u vyšších hodnot, v praktickém smyslu se tedy nic moc měnit nebude, spíše nic než moc. Rovněž úterní den nabídne pohledné počasí, obloha bude od rána až do večera propouštět sluneční paprsky, jediným, byť malým, mínusem zřejmě bude zase ta vysoká oblačnost. Srážková činnost bude stejná jako v sobotu, neděli či pondělí - takže opět nic. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 17 až 19 °C (atak hranice 20 °C tím pádem možný), v 7 hodin teploty kolem 3 až 5 °C.

Středa 29. 3. 2017

Uprostřed pracovního týdne se charakter mosteckého počasí malinko pototo, důvodem bude proniknutí vlhčího oceánského vzduchu do vzdušného prostoru evropského srdce. V noci a zpočátku také ráno to ještě vypadá na jasno až skoro jasno, poté ale bude od západu až severozápadu rychle přibývat oblačnost a zatáhne se. Po obědě následně převážně polojasno až oblačno. Deštivo nebude, objevit se může pouze slabší přeháňka. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 15 až 17 °C, v 7 hodin teploty kolem 6 až 8 °C.

Čtvrtek 30. 3. 2017

Před pátkem by se ke slovu měla opět dostat tlaková výše, bohužel však nepříliš sebevědomá (snaživá, chcete-li) - obloha se jeví být v průměru polojasná, jinak řečeno dokonale slunný den zřejmě nenastane. I nějaká ta dešťová kapka by mohla spadnout, zjevit by se totiž mohla nějaká ta slabá přeháňka. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 16 až 18 °C, v 7 hodin teploty kolem 6 až 8 °C.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru