V Mostě vyroste nová továrna na dveřní systémy, zaměstná 250 lidí
Ilustrační foto
Most

Most - Do České republiky vstupuje další japonský investor. HI-LEX Corp., vyrábějící díly pro dopravní prostředky, stavební a průmyslové stroje či domácí spotřebiče založil společnost HI-LEX Czech, s.r.o. Ta zde bude vyrábět dveřní systémy pro automobily. Do nové továrny v Mostě firma investuje 1,16 miliardy korun.

„Většina japonských firem v Česku pochází z oblasti automotive a vyrábí kvalitní produkty pro německý trh. Řadě z nich dodávají čeští dodavatelé,“ říká generální ředitel CzechInvestu Karel Kučera.

Závod japonské firmy vyroste v Mostě. Jeho stavba by měla být dokončena v červnu roku 2018. V první fázi chce společnost HI-LEX Czech přijmout 100 pracovníků. Do roku 2023 plánuje zaměstnat až 250 lidí.

„Česká republika má velmi vyspělou podnikatelskou infrastrukturu a výhodnou pozici, kterou využijeme při expanzi našeho podnikání nejen v Evropě, ale celosvětově. Kromě přístupu na přední automobilové trhy oceňujeme i širokou základnu kvalitních českých subdodavatelů,“ zdůvodňuje výběr České republiky pro další aktivit firmy Taro Teraura, president a výkonný ředitel HI-LEX Europe GmbH.

Japonští investoři jsou po těch německých druhými nejvýznamnějšími v Česku. CzechInvest s nimi dosud dojednal investice za bezmála 124 miliardy korun, které zde vytvořily 28 706 pracovních míst. Ve většině případů se jedná o oblast automobilového průmyslu a na něj navázaných odvětví jako je elektronika a strojírenství.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru