OBRAZEM: V bahně, v náklonu, ve smyku. Řidiči záchranáři se učili zvládat bezpečnou jízdu v extrémních podmínkách
Sanitka na mosteckém polygonu. Foto: ZZS Karlovarského kraje
Most

Most - Řidiči sanitek se v bezpečných podmínkách mosteckého polygonu učili zvládat nebezpečné situace, se kterými se na svých cestách za pacienty i s nimi ve voze mohou setkat.

Řidič vozu zdravotnické záchranné služby není pouze tím, kdo dopraví posádku a následně pacienta z jednoho místa na druhé. Řidiči mají zdravotnické vzdělání a jsou parťáky pro své kolegy při záchraně životů pacientů. Nároky na ně jsou samozřejmě vysoké i v oblasti jejich řidičských dovedností, jako je znalost místopisu a bezpečná jízda. Pro tento rok zvolila Polygon Most jako místo zdokonalování svých řidičů Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje.

Kurz byl rozdělen na dva bloky – teorii a praxi. Teorie se týkala reakční schopnosti, brzdné dráhy a možnosti ovlivnění její délky či správné přípravě místa řidiče. Dále pak informací o druzích smyku a jejich zvládání nebo o pneumatikách a jejich použití. V praktické části vyjeli řidiči na dva okruhy. Na samotném polygonu absolvovali praktický nácvik zvládání smyků přední a zadní nápravy, v druhé části si mohli vyzkoušet terénní limity sanitních vozidel.

Velkou výhodou bylo, že tento výcvik absolvovali sanitními vozy, se kterými denně jezdí. Vyzkoušeli si tak mezní vlastnosti vozů v kritických a ne úplně standardních situacích v bezpečném prostředí.

Fotogalerie

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru