Čeká nás ochlazení, ale ne nikterak bolestivé
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V nejbližších desítkách hodin bude hlavním režisérem mosteckého počasí tlaková výše, jejíž střed se bude nacházet nad Britskými ostrovy. Po její přední straně k nám začne proudit chladnější a vlhčí vzduch od severozápadu, konkrétně ze Severního moře, což se projeví jak poklesem teplot, tak také putováním oblaků po obloze. Čili podmínky, které nabídl například páteční den, nás v nejméně vzdálené budoucnosti určitě nečekají. Avšak není všem dnům konec.

V úterý 23. května 2017 bude avizovaná severozápadní advekce méně prohřátého a vlhkostí více obdařeného mořského vzduchu teprve začínat, úterní den díky tomu bude ještě poměrně příjemný. Ráno a dopoledne bude jasno až skoro jasno, po obědě však začne oblačnosti přibývat a v průměru bude polojasno až oblačno. Pršet nicméně nebude, takže deštníky klidně nechte doma. Nejvyšší odpolední teploty ještě okolo 22 až 24 °C, v 7 hodin teploty kolem 11 až 13 °C.

Ve středu 24. května 2017 rovněž nebude úplně nejhůře, no menší změna k horšímu vědomé mysli neunikne. Hned ráno a zpočátku také dopoledne lze po přechodu noční fronty, která možná přinese i pár dešťových kapek, očekávat skoro jasnou až polojasnou oblohu, později to vypadá na oblačno až zataženo s tím, že někdy k večeru/večer by bílošedého odstínu na obloze zase mělo trochu ubýt. Nejvyšší odpolední teploty okolo 15 až 17 °C, v 7 hodin teploty kolem 9 až 11 °C.

Ve čtvrtek 25. května 2017 bude dodávka chladnějšího a vlhčího vzduchu od severozápadu pomalu gradovat. V Krušných horách bude už od rána dominantní oblačnost, v Mostě by se v úvodu dne nějaké ty sluneční paprsky objevit mohly. Jinak lze až do odpoledních hodin počítat s převážně oblačnou oblohou, přičemž nepřekvapí slabší přeháňka. V pokročilejší fázi dne by se oblaka měla z mosteckého vzdušného prostoru stahovat. Nejvyšší odpolední teploty okolo 18 až 20 °C, v 7 hodin teploty kolem 10 až 12 °C.

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru