Víkendové hlasování: Benedikt, nebo Matylda? Který areál máte raději?
Benedikt a Matylda. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Oba leží na okraji města, u obou je jezero, in-line dráha, dětská hřiště, stánky s občerstvením. Každý je ale jiný svojí atmosférou i rozlohou. Dáváte přednost Benediktu, nebo Matyldě? Napište nám do diskuze.

Areál Benedikt

V roce 2001 proběhla první etapa rekonstrukce areálu Benedikt. Původní vodní plocha byla rozdělena na dvě menší. V areálu bylo vybudováno několik hřišť s umělým povrchem na volejbal, hokejbal a jiné sporty, dětská hřiště s prolézačkami, klouzačkami a houpačkami, pískovišti, stezky pro cyklisty. Rozšířeno bylo i sociální zázemí v areálu. Vybudován byl domek správce, kde je k dispozici WC a sprchy. Vybudováno bylo i nové veřejné osvětlení a byly připraveny zásuvky pro napojení pro stánkový prodej. V roce 2002 byl nový areál oplocen a na noc se uzavírá.

Nově byly v roce 2010 v areálu instalovány venkovní posilovací stroje, které jsou určeny pro veřejná prostranství a jsou konstruovány tak, aby cvičení na nich bylo zábavné, jednoduché a bez velké námahy. Svým zaměřením jsou fitness stroje vhodné pro všechny věkové kategorie. Na posilovacích strojích jsou obrázky jak cvičit a které partie jsou posilovány.

Jako novinka pro koupací sezónu 2011 byly na vodní plochu nově instalovány vodní atrakce – vodní trampolína, lezecká stěna, skokanský můstek, skluzavky a houpací banány.

Parkování návštěvníků je možné na bezplatném parkovišti na přístupové komunikaci směrem od Vtelna, z ulice Vtelenská. Pro bezplatné parkování pro návštěvníky Benediktu je vyhrazena také plocha před místním autobazarem.

Rekreační areál Matylda

Příměstský rekreační areál Matylda vznikl rekultivací krajiny po důlní činnosti. V areálu je přírodní vodní plocha o velikosti 39 ha s přilehlými travnatými plochami, která je určená ke koupání ve volné přírodě.

Součástí areálu jsou vybudované cyklostezky, asfaltová dráha pro in-line a cyklisty o celkové délce 4 km. Součástí jsou oddychové zóny, travnaté plochy, které jsou pravidelně upravovány.

Pro léto jsou instalovány vodní atrakce – vodní trampolína, lezecká stěna, skokanský můstek, skluzavky a houpací banány. Nově byla také otevřena půjčovna loděk a vodních šlapadel. Tyto novinky jsou v areálu Matylda umístěny zde. Bližní informace k možnosti zapůjčení loděk a šlapadel si můžete přečíst v návštěvním řádu půjčovny.

Během letní sezóny je zajištěn provoz WC a sprch v termínu od 1. května do 30. října. V prostorách areálu naleznete také sezonní stánky s občerstvením.

Parkování vozidel je možné na přístupové komunikaci z ulice Tvrzova. Toto parkoviště je střeženo kamerovým systémem Městské policie. Další parkoviště je placené ve spodní části areálu blíže k vodě.

Nově byl v roce 2014 pro návštěvníky vyčleněn prostor pro kemp - tábořiště, který je provozován v době letní sezóny od 1. května do 30. září. Vyhrazený prostor mohou užívat návštěvníci se stany, obytnými vozy i karavany.

(S využitím informací Technických služeb města Mostu, které oba areálu spravují)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru